About

Hei ja tervetuloa minun blogiini, jossa jaan ideoitani aiheista, jotka ovat minua lähellä. Pääsääntöisesti nämä aiheet liittyvät enemmän tai vähemmän  Japanin talouteen ja sen paikalliseen liiketoimintaan.

Mietin pitkään, mitä asioita käsittelisin blogissani, koska liiketoiminta Japanissa on itsessään jo hyvin laaja aihe, ja lopulta tulin tulokseen, että alan kirjoittamaan Japanin talousuutisista, koska harmikseni suomalaiset talousuutismediat jättävät usein mainintsematta Japanin talouden heidän otsikoissaan. Yleensä Japaniin liittyvät talousuutiset käsittelevät pörssi- ja valuutta-asioita, joka sinäänsä sääli, koska tarjolla olisi myös muitakin mielenkiintoisia uutisia.  Toisaalta Japani ei ole kuitenkaan se suomalaisten yritysten tärkein ulkomainen markkina-alue. Tässä voi olla kyseessä ns. muna-kana-dilemma, sillä uskon, että jos Japani ja sen markkinoiden potentiaali olisi enemmän esillä niin suomalaiset yritykset kiinnostuisivat enemmän siitä, joka johtaisi siihen, että Japanin markkinauutiset löytäisivät tiensä suomalaisiin talousmedioihin.

Japanin talousuutisseurannan lisäksi suunitteilla on myös muita erilaisia Japanin liiketoimintaan liittyviä postauksia, joissa käsitellään mm. Japanin startup-ilmiötä ja japanilaista mainontaan. En ole lyönyt lukkoon kaikkia aiheita, joten jos olisi jokin erityinen aihe, josta haluaisit minun ottavan selvää, niin ilmoittele minulle!

Toivottavasti blogini herättää sinussa, arvoisa lukija, uusia ajatuksia ja näkökulmia. Olisi ideaalista, jos saisimme näistä aiheista jonkinlaisen keskustelun aloitettua täällä tai sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Twitterissä.

Antoisia lukuhetkiä!

V.Talvitie
@VTalvitie
Ville Talvitie

Jätä kommentti